Какво е Остарин MK-2866 – Същност, Ползи и Приложения

Submitted by ivana on Ср., 06/26/2019 - 10:43
ostarinewoman

КАКВО Е ОСТАРИН?

Остарин е едно от наименованията на MK-2866 – Селективен Модулатор на Андрогенните Рецептори, със свойства подобни на анаболните стероиди.

Въпреки популярността си сред бодибилдърите, е ваажно да отбележим, че Остарин все още се намира в процес на изследване и проучване.

КАКВО Е ОСТАРИН?

Освен че това вещество има по-слабо андрогенно действие – тоест не вреди върху производството на хормони – се смята че Остарин предпазва от мускулен разпад и стимулира развитието на здрава мускулна маса.

Това е голям плюс в сравнение с анаболните стероиди. Защото въпреки че стимулира развитието на мускулната маса, той не пречинява неприятни странични ефекти. Остарин директно влияе върху анаболната активност без да натоварва организма с излишни количества хормони. Той се свързва с андрогенните рецептори, като имитира действието на тестостерона. Освен това, неговият ефект е ограничен върху определени тъкани (мускули и кости), което означава че Остарин не пречи на вътрешните органи.

КАК ДЕЙСТВА ОСТАРИН?

Остарин е САРМ вещество и като такова за него са присъщи голяма част от характеристиките на този тип продукти: той влияе върху определени мускули, стимулира анаболните процеси и подобрява състоянието на костите. Това води до увеличен мускулен растеж и развитие. Изключително ефективен продукт за справяне с мускулен и костен разпад.

Остарин се свързва с андрогенните рецептори разположени в костите и в мускулите и по този начин води до своите полезни ефекти. Той активира сателитните клетки в мускулите, които отговарят за възстановяването и регенерирането на мускулната тъкан. Също така, задейства активността на IGF-1, който регулира силата и издръжливостта по време на физическа активност.

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Остарин се използва основно поради своя уникален ефект върху мускулната маса и костите. Не случайно, може би сте чували за този продукт във фитнес залата. Той се консумира от бодибилдъри и фитнес ентусиасти поради следните си ползи за организма:

  1. Изграждане на мускулна маса/мускулен растеж – Остарин не само предпазва от мускулна дистрофия. Това вещество ви помага да увеличите мускулната си маса и да намалите излишните мазнини.
  2. Чист релеф – консумирайки Остарин по време на трупане на мускулна маса, няма да покачите толкова много килограми както при стероидите. Каченото тегло ще бъде само от чиста мускулна маса, без мазнини. Освен това, няма да бърдете предразположени към задържане на течности.
  3. По-бързо въстановяване – това е важно за организма, особено след тежка физическа активност. Колкото по-бързо се възстановите след тренировка, толкова по-бързо можете да се върнете в залата за следващо натоварване.
  4. Стави и сухожилия – неговите защитни свойства – основно способността му да предпазва ставите, сухожилията и костите – са направили този САРМ изключително популярен сред атлетите.
  5. Здрави кости – с напредването на годините, губим голяма част от хормоните, които отговарят за предпазването на костите. По-добрата мускулна маса намалява риска от фрактури на костите и води до бързо възстановяване. Освен това, Остарин има положителен ефект върху костите и мускулите, благодарение на способността си да имитира действието на тестостерона.
  6. Здраво сърце – Остарин има потенциала да помага на хора със сърдечни проблеми, намалявайки липидните нива в кръвта.
  7. Инсулинова чувствителност – Остарин се свързва с подобряване на инсулиновата чувствителност и намаляване на нивата на захар в кръвта, което означава, че това вещество има потенциала да помага на хора с диабет или с метаболитни заболявания.

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ПРИЕМА НА ОСТАРИН?

Остарин е комплексно вещество, което има редица ползи за човешкия организъм. За това говори и неговата все по-нарастваща популярност сред хора от всички възрасти. Ето и някои от ползите от приема на Остарин:

  1. Изгаряне на мазнините – един от позитивните ефекти на Остарин е способността му да изгаря излишните мазнини и да ви помага да сваляте килограми. Освен това, той е препоръчителен при нискокалорийни диети, тъй като предпазва мускулите от разпад, а стимулира премахването единствено на мастната тъкан.
  2. Метаболизъм – метаболизмът ни зависи от мускулната маса. Именно затова, Остарин е изключително подходящ за стимулиране на метаболизма и изгарянето на повече калории през деня.
  3. Хормони – за разлика от стероидите, няма риск от хормонален дисбаланс по време на приема на Остарин.